Besøk Øvre Forsland kraftanlegg
Bli med på en vandring som kanskje vil gi deg forståelse for hvordan vannkraftverk kan integreres i naturen.
Velkommen til Øvre Forsland!
I hjertet av det vakre nordnorske landskapet, der fjell møter himmel i et spektakulært display av naturkunst, ligger Øvre Forsland - en skatt som venter på å bli utforsket av naturelskere og eventyrlysne sjeler.
Turen til anlegget innerst i Forslandsdalen i Leirfjord kommune er cirka 12 kilometer tur/retur og veien opp til kraftverket er stengt for biltrafikk.
En tursti for alle
Forslandsdalen kan nytes av alle, uansett alder eller erfaring. Med biltrafikkens summing som et fjernt minne, åpner dalen seg opp som et paradis for fotgjengere. Veien gjennom Forslandsdalen er en invitasjon til å koble fra den digitale verden og synke inn i naturens ro. Opp langs dalen finner du flere rasteplasser om du bare vil gå deler av turen.
Videre oppover, mot fjellet Toven, byr Forslandsdalen på spektakulære turer omringet av majestetiske elver som strømmer ned fjellsidene, fosser som tilbyr refleksjon for enhver sjel som står ved dens fot og et fjell som fører deg nærmere et eventyr i ren naturmagi.
Uansett om du søker et fredelig tilfluktssted for å meditere og fornye energien, eller du er en ivrig fotograf på jakt etter det perfekte naturbildet, er Øvre Forsland stedet å være.
Forslandsdalen og Øvre Forsland venter på deg!
Turkart
- Ta av fra fylkesvei 17 og kjør mot Sundøya.
- Følg riksveien ca to km opp mot Åselva bru ved Forslandsvatnet.
- Før brua tar du inn til venstre og inn på grusveien.
- Parkering etter 300 meter.
Last gjerne ned turkartet.
Vi ønsker å holde naturen ren , så vi oppfordrer alle til å ta med seg søpla når de forlater området.
Det er flere rasteplasser på turen innover slik at du kan ta deg en pust i bakken.
På turen oppover går du forbi Dalevatnet. Dette vannet går i en tunnel ned til Forsland kraftverk, hvor det brukes til å produsere strøm.
Opp gjennom Forslandsvassdraget vandrer du i storslått Helgelandsnatur, gamle kulturminner og ingeniørkunst fra de siste hundre år.
Vi tar også imot grupper for omvisning i perioden 1. juni til 25. september.