Solpark på Storforshei

Hils på Joachim og HK-Utvikling, se og les om vårt nye prosjekt!

Det er i en felles pressemelding Rana Gruber og Helgeland Kraft melder at selskapene nå ser på mulighetene for å bygge et solcelleanlegg på tidligere massedeponier, der Rana Gruber ser for seg å produsere nok fornybar energi til å kunne elektrifisere egen kjøretøypark.

Prosjektet er en del av Rana Grubers ambisjon om å bli verdens første CO2-frie jernmalmgruve. Massedeponiene der solcelleparken er planlagt å ligge, ligger i umiddelbar nærhet av eksisterende gruver.

– Vi har alltid som mål at alle de investeringer vi gjør, eller er en del av, skal ha så liten negativ påvirkning på naturen som mulig, uttaler Gunnar Moe, adm. dir. i Rana Gruber.

Rana Gruber ser for seg å kunne samarbeide med Helgeland Krafts nyopprettede selskap, Helgeland Kraft Utvikling, for å realisere solcelleparken. Selskapet jobber i hovedsak med å utvikle og levere fornybar energi tilpasset fremtiden, heter det i pressemeldingen.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt, som passer godt inn i vår strategi om å være en aktiv verdiskaper og samfunnsbygger på Helgeland. At vi i tillegg får samarbeide med en så visjonær og fremtidsrettet partner som Rana Gruber, gjør det ekstra attraktivt for oss, uttaler Joachim Karlsen, daglig leder i Helgeland Kraft Utvikling.

 

Illustrasjon over hvordan det kan bli seende ut på Storforshei etter ubygging. 

 

Deponi Storforshei

kort om Helgeland Kraft Utvikling

 

Helgeland Kraft Utvikling er et nytt selskap under paraplyen til Helgeland Kraft. Vårt mål er å bidra aktivt til å løse klimautfordringene ved å produsere og distribuere nok fornybar energi for å omstille industrien og elektrifisere Helgeland. Vår hovedoppgave er å utvikle og levere fornybar energi tilpasset fremtiden, og se på elektrifiseringsløsninger i sammenheng med dette. Vi ser frem til å jobbe sammen med aktuelle samarbeidspartnere for en mer bærekraftig fremtid for kommende generasjoner.