Dings – Strøm i sanntid

Å se strømforbruket ditt i sanntid har tidligere kun vært for de spesielt interesserte. For de som er fremst i skoen på teknologi eller for de som sparer der det spares kan. Nå er det flere av oss som er avhengige av å spare, og det kan en gjøre ved hjelp av teknologien.

Mange er kanskje kjent med det gamle «wattmeteret», også omtalt som «kjøkkenwattmeter» fra 60 og 70-tallet da overforbrukstariffen/vippetariffen var svært kostbar. Wattmeteret viste uttaket av effekt akkurat her og nå, og en kunne slå av apparater som en ikke trengte å bruke, nettopp for å unngå kostnaden ved «overforbruk». Nå er dette aktuelt igjen for mange, både på grunn av høye strømpriser, men også på grunn av den nye nettleiemodellen.

Den nye nettleiemodellen er komplisert og for mange vanskelig å sette seg inn i. Derfor kan det virke umotiverende og nedslående å føle at en har så liten evne til å påvirke sluttbeløpet på fakturaen fra nettselskapet. Energileddet i nettleien får en dessverre ikke påvirket, men effektleddet kan man spare penger på! Dette krever at du som forbruker holder ett relativt tett øye med forbruket ditt, noe du kan gjøre med en sanntidsmåler.

Ved å ha et tettere forhold til strømforbruket ditt, vil du over tid forstå hvordan du bruker strøm, du vil også bedre forstå hvor mye strøm de forskjellige elektriske duppedittene dine bruker. Her kan det komme mange overraskelser! Innsikten dette gir deg, gir deg også større innflytelse på sluttsummen på fakturaen. Både fra strømselskapet ditt, og fra netteier. Du kan lettere avdekke strømtyvene, og det er lettere å gjøre noe med det. Det beste og viktigste strømsparetipset vi har er: gjør deg kjent med eget strømforbruk!

Så hva er en sanntidsmåler?

Sanntidsmåler er en liten dings, som du plugger inn i HAN-porten i sikringsskapet ditt. * Dingsen henter data om forbruket ditt hvert 10-ende sekund, og lar deg overvåke og spore strømforbruket ditt. Det gir deg rett og slett en mulighet for et smartere forbruk. Systemet er veldig likt det gamle wattmeteret, og tjenesten leveres i appen vår.

PS - Å redusere strømforbruket ditt har også positive innvirkninger på miljøet! Mindre forbruk = mindre utslipp av klimagasser ✅

Interessert i Dings?

Du kan innom kort tid bestille din egen dings, som lar deg følge med på strømforbruket ditt i sanntid. Når tilbudet er klart får du et pling i appen!

Før du bestiller dings må du:
  1. Kontakte ditt nettselskap og bestille åpning av HAN-porten
  2. Sjekke at du har 4G eller 5G dekning ved sikringsskapet ditt

 

* Forutsatt at du har en AMS-måler og har kontaktet nettselskapet for åpning av HAN-porten.