Strømsparetips

9 gode tips til deg som skal på ferie i sommer

Mange har kanskje allerede fått årets solbrilleskille, men før noen etterlengtede feriedager står for dør tenkte vi å gi deg en påminnelse om at du kan følge med på strømforbruket ditt i appen vår. I appen kan du blant annet se hvor mye strøm du har brukt når, du kan se estimerte kostnader, status på faktura og strømprisene.

Sol og sommer er ikke alltid synonymt med lave strømpriser, selv om det historisk sett har vært relativt så rimelig i sommermånedene. For å unngå strømsjokk så har vi også samlet noen strømsparetips til deg som skal feriere utenfor hjemmet i sommer: La huset ta ferie mens du gjør det.

Våre 9 tips:

  1. Slå av varmeovner
  2. Slå av varmekabler
  3. Slå av lys
  4. Skru ned eller av varmepumpen : ikke sett den på auto, for da vil varmepumpen bruke mye strøm på å slå seg på og av
  5. Skru igjen stoppekraner til vaskemaskinen og oppvaskmaskinen. Om du virkelig ønsker å gå all in kan du stenge vannet helt.
  6. Dra ut stikkontaktene når du reiser av gårde: ikke la apparater stå standby mens du er borte, ved å dra ut kontakten sparer du både strøm og reduserer brannfaren.
  7. Skru ned varmtvannstanken til 75*C (bør ikke skrus ned lavere enn som så for å forsikre deg mot bakterievekst)
  8. Pass på temperaturen i kjøleskap og fryser: kjøleskapet burde ligge på 4-5 grader og fryseren på -18 grader. Dersom du har det kaldere enn som så vil disse apparatene bruke mer strøm.
  9. Følg med på strømforbruket ditt i sanntid: med Dings kan du nettopp det!

Vi ønsker en riktig god sommer til deg og dine!